Ons professionele team van rentmeesters, administratie en secretariaat van
't Schoutenhuis staat tot uw beschikking.

Op de diensten van 't Schoutenhuis bv is de Regeling van Rentmeesters van toepassing

Over ons

"Al wie hier werkt met Hoofd of Hand Vermeert den Bloei van Bosch en Land"

Deze spreuk staat op de schouw in de 'opkamer' van ’t Schoutenhuis en is nog steeds het motto voor de werkzaamheden van ons kantoor

te weten: het tot 'bloei' brengen van de landgoederen en andere terreinen, die particuliere eigenaren aan ’t Schoutenhuis in beheer hebben gegeven.

Het rentmeesterskantoor is in 1908 door jhr. W.H. de Beaufort opgericht om, op verzoek van zijn familie, de bezittingen, waaronder het huidige landgoed Den Treek-Henschoten, te beheren. Al snel kwamen ook bezittingen van andere particuliere eigenaren onder zijn hoede. Na de aankoop van het voormalige huis van de schout van Woudenberg in 1914 werd het kantoor onder de naam 
''t Schoutenhuis' voortgezet.

Met de uitbreiding in beheer van zeer divers samengestelde landgoederen vond binnen het kantoor ook een verbreding in werkzaamheden plaats. Naast de bosexploitatie werd het beheer van landerijen, boerderijen en huizen steeds belangrijker. Vanaf het begin richt het kantoor zich ook op de administratie en boekhouding van landgoederen.

Inspelend op de veranderingen in de ruimtelijke ordening heeft ‘t Schoutenhuis zich ontwikkeld tot een rentmeesterskantoor gericht op hoogwaardig technisch advies op het gebied van een aantal specialisaties, waaronder onteigening.

In 2008 heeft rentmeesterskantoor ’t Schoutenhuis bv het predicaat Koninklijk toegekend gekregen.

Waar wij voor staan

  • Samenwerkingsgericht
  • Kwaliteit en oplossingsgericht
  • Persoonlijk contact