Ons professionele team van rentmeesters, administratie en secretariaat van
't Schoutenhuis staat tot uw beschikking.

Op de diensten van 't Schoutenhuis bv is de Regeling van Rentmeesters van toepassing

Aan- en verkoop landgoederen en agrarisch vastgoed

Investeringen in landbouwgrond met een waardevaste jaarlijkse vergoeding kunnen een goede belegging zijn.

Voor stichtingen en verenigingen met een 'goed doel' sluiten de kenmerken van de inkomsten en de uitgaven naadloos op elkaar aan. ’t Schoutenhuis helpt u bij het afstemmen van uw inkomsten op uw uitgaven.

Voorafgaand aan een transactie brengen wij voor u de risico’s in beeld en bieden u mogelijkheden deze aanvaardbaar te houden.

Ook bij (des)investeringen in landgoederen zijn wij u graag van dienst. Wij helpen u om weloverwogen beslissingen te nemen en voeren deze voor u uit.

De fiscale aspecten spelen ook een rol van betekenis bij transacties van agrarisch vastgoed en landgoederen. Zo worden de overdrachtskosten beperkt door de toepassing van de vrijstellingsmogelijkheden voor de overdrachtsbelasting. Zolang de Landbouwvrijstelling bestaat zijn waardeveranderingen van de grond onbelast.

Overweegt u ook om een agrarisch vastgoedportefeuille op of uit te bouwen? Wij helpen u graag bij het maken van keuzes. U krijgt van ons een objectief advies dat recht doet aan de jarenlange relaties die de mensen van ons kantoor met opdrachtgevers onderhouden.

Landbouwgrond: een vaste waarde in uw beleggingsportefeuille.

Bekijk ook onze andere expertises